Η εταιρεία wpd εισέρχεται στην ελληνική αγορά χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών καθώς και φωτοβολταϊκών πάρκων. Με την ίδρυση των θυγατρικών εταιρειών wpd solar Hellas και wpd Hellas onshore με έδρα την Αθήνα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών έργων με την υποστήριξη της γερμανικής ομάδας της εταιρείας.

Η wpd solar Hellas θα αναπτύξει το δικό της χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων, παράλληλα με τη δοκιμασμένη και επιτυχή συνεργασία που έχει με την εταιρεία Ζέφυρος ΕΠΕ, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσονται κατά την τρέχουσα περίοδο τρία χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 345 MW. Στόχος είναι η συμμετοχή στις δημοπρασίες κατά τον τρέχον έτος και εν συνεχεία η υλοποίηση και διαχείριση των έργων. Η wpd, ως παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, προτίθεται να αξιοποιήσει τη σημαντική εμπειρία της στον τομέα αυτό και αναζητά ευκαιρίες επέκτασης του χαρτοφυλακίου της και στην Ελλάδα. “Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και νέα έργα στην ελληνική αγορά”, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φαϊτατζόγλου, Head of Project Development της wpd solar Hellas και υπεύθυνος επικοινωνίας για τα υπεράκτια αιολικά. “Χάρη στην εμπειρία μας και την ικανότητά μας να δημιουργούμε επιτυχείς συνεργασίες,  ξεκινάμε άμεσα τις δραστηριότητες μας στην Ελλάδα.”

Στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας , το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της wpd θα είναι η ανάπτυξη νέων έργων και η σύναψη νέων συνεργασιών. Οι εντατικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη δημιουργούν καλές προοπτικές για την ανάπτυξη ενός ελκυστικού χαρτοφυλακίου τους επόμενους μήνες. Η wpd αποτελεί έναν ουσιαστικό συνεργάτη, διαθέτοντας πολύπλευρη τεχνογνωσία και εκτεταμένη 25ετή εμπειρία στον κλάδο των ΑΠΕ.  Ο Άρης Λιάσκος, Head of Project Development στην wpd Hellas onshore, είναι αισιόδοξος για το μέλλον: “Με ένα συνολικό επενδυτικό σχέδιο άνω των 500 MW, η wpd θα τοποθετηθεί δυναμικά στην πολύ ενεργή ελληνική αγορά και θα υλοποιήσει επιτυχώς νέα έργα και συνεργασίες. ”

 

wpd AG

Η wpd AG, αναπτύσσει και λειτουργεί χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα καθώς και φωτοβολταϊκά πάρκα. Είναι μια γερμανική εταιρεία με έδρα τη Βρέμη και δραστηριοποιείται ενεργά σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο.  Η wpd AG έχει ήδη υλοποιήσει έργα αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 5.150 MW με την εγκατάσταση περίπου 2.400 ανεμογεννητριών, και έχει υπό ανάπτυξη έργα συνολικής ισχύος 12.300 MW χερσαίων αιολικών, 13.800 MW υπεράκτιων αιολικών και 1.650 MWp  φωτοβολταϊκών.

www.wpd.de